گزارش تصویری بازدید اصحاب رسانه از دستاوردهای فضایی در پژوهشگاه فضایی ایران
«محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز دوشنبه در مراسم بازدید خبرنگاران از دستاوردهای سازمان فضایی ایران در محل پژوهشگاه فضایی ایران حضور یافت.
آخرین وضعیت ماهواره «پیام امیرکبیر»
مسئول ماهواره پیام دانشگاه صنعتی امیرکبیر آخرین وضعیت این ماهواره را تشریح کرد و گفت که مدل پروازی آماده شده و بعد از انجام تست های یکپارچه، تحویل سازمان فضایی داده می شود.
تجهیز استانهای کشور به ۲۰ بالن مخابراتی/قراردادن کشتی هوایی در لایه استراتسفر تا ۲ سالآینده
این پروژه ذیل طرح کشتی فضایی اجرایی شده است و از کشتی فضایی میتوان برای حمل محموله مخابراتی، محموله پایشی، تصویربرداری و جابهجایی بار و مسافر بهره برد.
چهارمین نشست تخصصی دستاوردهای علمی و فنی پژوهشگاه فضایی ایران/چشمانداز پژوهشگاه تبدیل شدن به «قطب توسعه فناوری و خدمات فضاپایه»
وی با اشاره به تغییر نام "مرکز تحقیقات فناوری فضایی" این پژوهشگاه به "مرکز توسعه خدمات فضاپایه" گفت: با این اقدام درصدد تغییر ماموریت این مرکز و توسعه خدمات فضاپایه هستیم.
مهاجرت پژوهشگران «طرح ملی هواپیمای ۱۵۰ نفره» به دلیل عدم حمایت
دانشگاهها علاوه بر تربیت نیروی انسانی باید به حوزههای پژوهشی بخش صنعت کمک کنند، ولی متاسفانه این امر در کشور رخ نداده است.
برنامه سازمان فضایی ایران برای طراحی و ساخت ماهوارههای سنجشی با دقت یک متر/پرتاب 4 ماهواره تا سال 1404/تلاش برای استفاده از دادههای ماهواره "پیام" امیرکبیر
به گفته رئیس سازمان فضایی ایران، ماهوارههای "ناهید 1 و 2" و "ایرانست 1 و 2" تا سال 1404 در مدار ژئو قرار خواهند گرفت.
انتصاب دکتر «حسین صمیمی» به عنوان رییس پژوهشگاه فضایی ایران
دکتر حسن حدادپور، استاد و محقق نمونه دانشگاه صنعتی شریف در حوزه هوافضا ریاست این مجموعه را برعهده داشت که طی حکمی از سوی دکتر آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات "حسین صمیمی" به عنوان رییس پژوهشگاه فضایی ایران منصوب شد.
آشنایی با ماهواره مخابراتی ناهید ۱
ماهواره مخابراتی ناهید ۱، برای اولین بار در کشور، در پژوهشکده سامانههای ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران به کارفرمایی سازمان فضایی ایران طراحی و ساخته شده است.
آشنایی با ماهواره مخابراتی ناهید ۲
ماهواره ناهید ۲ یک میکرو ماهواره مخابراتی میباشد که برای انجام ماموریتهای مخابراتی در مدار LEO و توسعه تکنولوژی زیر سیستمهای حساس ماهوارههای مخابراتی GEO طراحی شده است.
آشنایی با سامانه انتقال مداری (سامان ۱)، ساخت پژوهشگاه فضایی ایران
یکی از روشهای ارسال ماهواره به مدار زمین، به خصوص مدارهای با ارتفاع بالا، استفاده از سامانههای انتقال مداری است. این سامانهها امکان انجام ماموریتهای مختلف را در اختیار قرار میدهد.